AKSARAY / MERKEZ - Yunus Emre Anadolu Lisesi

Mrt

Kariyer günleri kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu kapsamda 22.03.2024 tarihinde okulumuza Beslenme ve Diyetetik bölümünü tanıtmak üzere Diyetisyen  Çağrı ÖZKARA okulumuza davet edilmiş ve meslek tanıtımı yapmıştır.11 VE 12. sınıflarımızdan oluşan seminer grubu öğrencilerimiz meslek ile ilgili sorularını sormuş ve ilgi göstermişlerdir. Okul müdürümüz davetimiz üzerine okulumuza gelen Çağrı beye hediye takdim etmiş ve teşekkür etmiştir.

Mrt

Okulumuzda18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı birçok etkinlikle gerçekleştirildi. Şiir, skeç ve müziklerle  dopdolu olan programda  milli ve manevi değerlerimiz, okulumuz öğrencilerine tekrar hatırlatılıp yaşatıldı.

Mrt

Kariyer günleri kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu kapsamda 20.03.2024 tarihinde okulumuza avukatlık mesleği hakkında bilgiler vermek üzere davet ettiğimiz Avukat Abdülsamet KILIÇ davetimizi kabul ederek okulumuza gelmiştir. Kendisi 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizle okulumuz konferans salonunda söyleşi gerçekleştirmiştir. Avukatlık mesleği, iş olanakları, çalışma koşulları, gelir durumu ve genel olarak meslek hakkında detaylı bilgiler aktarmıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Aksaray Belediyesinin düzenlemiş olduğu liseler arası tiyatro yarışmasında  okulumuz adına katılan 10. sınıf öğrencilerimiz “Kompleks bir aile” adlı oyunla okulumuzu temsil etmişler tiyatro teşvik ödülüne layık görülmüşlerdir. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuzda Sosyal sorumluluk programı kapsamında projeler hayata geçmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz okul müdürümüz Mahmut GÜNEŞ danışmanlığında "Milli Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz" Projesi ile okulumuzda milli değerlerimizin önemini vurgulayan bir pano hazırlandı ve Sınıflar dolaşılarak milli değerlerimize sahip çıkma bilincini güçlendirmeye yönelik sunumlar gerçekleştirildi.

Projede emeği geçen Proje Danışmanı Sayın Mahmut GÜNEŞ ve öğrencilerimiz İkra Buse VURĞUN, Beyza Nur ELİBOL, Hatice AKÇA, Defne Nazlı DURUR ve Aybüke AVAN'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Sosyal sorumluluk programı kapsamında projeler hayata geçmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz okul müdürümüz Mahmut GÜNEŞ danışmanlığında "Görme Engelliler İçin Okuma-Seslendirme Çalışmaları" Projesi ile okul memurumuz Muammer ACAR'a kitap okuyor.

Projede emeği geçen Proje Danışmanı Sayın Mahmut GÜNEŞ ve öğrencilerimiz Büşra ALICI, Döndü Nur ÇİÇEK ve Azra GÜL'e

teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Sosyal sorumluluk programı kapsamında projeler hayata geçmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz okul müdürümüz Mahmut GÜNEŞ danışmanlığında "Sınıfıma Sahip Çıkıyorum" Projesi ile sınıflarında gerekli gördükleri ihtiyaç duyulan tamirat ve tadilat işlerini gerçekleştiriyorlar.

Bu kapsamda emeği geçen proje danışmanı Sayın Mahmut Güneş ve Öğrencilerimiz Hanifi AKAR, Mustafa Azad AKYÜZ, Dorukhan Çetin MAVİLİ, Alperen KAYA' ya teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kariyer Günleri kapsamında 08/03/2024 tarihinde okulumuzda HEMŞİRELİK mesleği hakkında tanıtım ve söyleşi programı düzenlenmiştir. Okulumuza davet ettiğimiz Hemşire Seher TOSUN okulumuza gelerek meslek hakkında eğitim süreçleri, mezuniyet sonrası istihdam olanakları, meslekte kendini geliştirme yoları, mesleğin gerektirdiği nitelikler ve mesleki deneyimleri hakkında bilgilendirmeler yapmış ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlamıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında öğrencilerimizle çeşitli projeleri gerçekleştirdik.

Mrt

Kariyer Günleri kapsamında 01/03/2024 tarihinde okulumuzda Psikolojik Danışmanlık mesleği hakkında tanıtım ve söyleşi programı düzenlenmiştir. Okulumuza davet ettiğimiz Aksaray Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ekrem Sedat ŞAHİN okulumuza gelerek meslek hakkında eğitim süreçleri, mezuniyet sonrası istihdam olanakları, meslekte kendini geliştirme yoları, mesleğin gerektirdiği nitelikler ve mesleki deneyimleri hakkında bilgilendirmeler yapmış ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlamıştır. Okul müdürümüz söyleşi sonunda kendisine okul olarak hediyemizi takdim etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kariyer günleri kapsamında 29/02/2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda Polislik mesleği hakkında tanıtım ve öğrencilerle söyleşi gerçekleştirilmiştir. Polis memuru Oğuzhan ARI  polislik mesleğine giriş, mesleğin gerektirdiği nitelikler, meslekten beklentiler ve kendi deneyimlerini aktarmış ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlamıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kariyer günleri kapsamında 23/02/2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda psikoloji bölümü ve psikolog mesleği ile ilgili tanıtım ve söyleşi gerçekleştirilmiştir. Psikolog Sergen ÇELEBİ ve Sümeyra YILDIRIM ALAN meslekleri hakkında okulumuz öğrencilere değerli bilgiler vererek onları aydınlatmışlardır.Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Şbt

Aksaray üniversitesinden Prof. Dr. ERŞAN SEVER Kariyer günleri kapsamında okulumuzda Akademik kariyer, İİBF fakültesi, üniversite seçimi ve Aksaray üniversitesi hakkında öğrencilerimize konferans verdi ve söyleşi yaptı. Okul müdürümüz Mahmut GÜNEŞ , kendisine okulumuz adına teşekkürlerini iletti ve hediye takdim etti.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri kapsamında okulumuzda Atasözü/Deyimler resim sergisi düzenlendi.

Ock

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN okulumuz ziyaret etti. Öğrencilerimizle gerçekleştirdiği sohbetin ardından okulumuz öğretmenleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Alpaslan öğretmenlerimizle sohbet ederek istek talep ve önerilerini dinledi.

Ziyaretlerinden dolayı Sayın Müdürümüze Teşekkür ederiz.